INDEX     STALLIONS     MARES     BREEDING     CONTACT

Corderoite W!  VH12-011-0122

© kuva Your Next Sporthorse

Perustiedot

Virallinen Nimi: Corderoite W!
Lempinimi: Koodi  

Rotu: hannover
Sukupuoli: ori
Syntynyt, ikä: 27.01.2012
Säkäkorkeus: 173cm

Omistaja:   K.J (VRL-00481)   Lime
Kotitalli: Lime
Kasvattaja: Wincare

Koulutustaso: re: 160cm ko: Va B me: 130cm
Painotus: esteratsastus
Saavutukset: ei vielä saavutuksia

Koodi  täytti 3v.  27.03.2012
Koodi  täytti 8v.  27.08.2012

Palkittu ERJ-laatuarvostelutilaisuudessa 30.11.2014 ,
(6,5+40+25+20+15 = 106,5 p.) ERJ I

Luonnekuvaus

Corderoite eli Koodi on hyvin isäänsä tullut, fiksu ja reaktiivinen hevonen. Koodihan on todella iso ja lennokkaan oloinen joten on ihan ymmärrettävää, että esimerkiksi sen taluttelu tuulisella säällä vieraassa paikassa tai tammojen lähistöllä voi jännittää. Oikeasti hän on kyllä melkoinen mammanmussukka eikä tarvitse kovinkaan jämäkkää armeijakuria pysyäkseen hyvinkäyttäytyvänä. Ratsuna Koodi on yksi tallin mukavimmista hevosista, se on todella herkkä ja tekee enemmän kuin mielellään. Toisaalta se vaatiikin selkäänsä ratsastajan joka sitten osaakin toimia tarpeeksi kevyillä ja selkeillä avuilla. Hypätessä ori selkeästi innostuu ja käy enemmän kierroksilla.

Limen muutamat vakituiset tallitytöt on pariin otteeseen tavattu kinastelemasta tallin käytävällä kumpi vie tänään Koodin ulos ja kumpi Bellsin. Ja ei oikeastaan ihme, Koodi on niin paljon mukavampi tapaus vaikkei ruunamainen olekkaan. Kyllä hän osaa orimaisuuttaan esitellä vaikka laitumella pörhennellen ja hirnuen mutta auktoriteettien kunnioitus on aina ollut Koodille hyvin helposti ymmärrettävä asia. Välillä, kun tallinomistaja tahtoo vähän rehennellä ison ja kiiltävän orinsa kanssa, saattaa Koodi joutua ihmetyksekseen kulkemaan orikuolaimen kanssa pikakiitoa kävelevän omistajan perässä. Koodin harppoessa puolittain ravia kintereillä saattaa välillä kuulua pirtsakka huudahdus siitä kuinka onkin niin energinen ori tämä, ihan saa pidellä! No joo, tallinpitäjä on vähän outo.

Tallissa kuntoonlaitot ynnä muut touhuilut ovat kaikkinensa tiivistetysti sanottuna helppo juttu. Koodi seisoskelee harjauspaikalla sen verran hyvin paikallaan, että jollei silmät ja korvat liikkuisi ja pää satunnaisesti heilahtaisi voisi sen luulla nukkuvan. Harjaus on sellainen pakollinen paha mistä hän ei nyt välttämättä nauti muttei nyt vastaankaan laita. Vatsan alta hän on hieman herkkä, eli pehmeällä otteella harjatessa ei ongelmia. Suitset hän ottaa nätisti päähän, tosin hän on sen verran korkea eikä ole aivan ymmärtänyt että avustaa voisi vaikka päätä laskemalla. Kengittäessä ja hokittaessa hevosella on vähän huono tapa nojailla kenkääjään mutta se korjaantuu muutamalla kyynärpään tökkäyksellä kylkeen. Mutta ikävä kyllä Limen vakiokengittäjä ei todellakaan oikein uskalla mitään tökkiä jos omistaja on paikalla, joten joka kerta Koodin kengitettyään hän lähtee tallista hieman kumarammassa asennossa kuin mitä oli tullessaan.

Ratsuna Koodi on, kuten jo aiemmin mainitsin, erittäin mukava ja herkkä. Nopeat reaktiot apuihin ja herkkä suu tekevät ratsastuksesta kevyttä ja helppoa. Tosin Koodi on asunut koko ikänsä meillä, että emme edes tiedä miten se käyttäytyisi kokemattoman ratsastajan kanssa. Varmaan yrittäisi kaikkia mahdollisia liikkeitä samaan aikaan. Koodilla ei oikeastaan ole juuri koskaan huonoja päiviä, hän on suunnilleen aina aikalailla samanlainen kuin vuoden jokaisena muunakin päivänä. Ja aina yhtä posiitivisella asenteella liikkeessä!

Esteratsastushan on se tämän hevosen laji mitä varten se on jalostettukin. ''Luonnostaan lahjakas hevonen jolla on paljon skouppia ja laatua hypyssään'' luki jo myynti-ilmoituksessa. Eikä hevosesta todellakaan valehdeltu. Estetreeneissä Koodi on aina vähän pörheämpi, laukkaan tulee luonnostaan enemmän voimaa ja imu esteelle tulee itsestään. Koodilla on melko paljon luontaista este-älyä ja nopeat jalat. Aikaluokissa Koodiin uskaltaa luottaa, se on älyttömän rohkea ja uskoo ja luottaa ratsastajaansa. Ja venyy ja paukkuu haastavissakin tilanteissa. Jos voisi kuvailla hevosta taistelutahtoiseksi niin Koodi olisi sellainen. Kenties Limen väki on vähän puolueellista mutta ei tässä paljon parannettavaa oikeastaan ole.

Jälkeläisinfo

Jos olet kiinnostunut käyttämään Corderoitea omille hevosillesi, ota yhteyttä Limen yhteystiedoissa olevaan sähköpostiin. 
Syntynyt Varsan nimi Varsan emä
Omistaja
05.04.2012 Caribbean Charisma Lime Deianeira Woods Lime
17.01.2014 Clinton Lime Deianeira Woods VRL-11911

Sukuselvitys

Corderoitella on Limeen kipeästi kaivattua uutta ja tuntemattomampaa linjaa suvussaan, hienoja estehevosia kaikki. Sukua sillä on kaksi polvea.

Tarkempi selvitys tulossa myöhemmin.

i. Czar Syrio
hann
ERJ-I
ii. Solostaran iii. Conviction
iie. Ratouli
ie. Tsarmina iei.  Gonff
iee. Moslblom
e. Cherokea Kira
hann
ERJ-I, VIR MVA Ch
ei. Caparzo eii. Anthems I
eie. Clonetwigs
ee. Karina eei.  Kanderien
eee. Flockenblume

Valmennukset ja kuulumiset

Kotona 12.11.2014 - pientä estehyppelöä (omistajan kirjoittama)
Pihaamme ajoi hieno mersu jota tallimestarimme Marco kuolasi kilpaa kengittäjämme kanssa taukotilan ikkunan takana. Autosta astui ulos vanha tuttavani Wilhelmina Krauss, tunnettu saksalainen estehevosten kasvattaja. Hän oli jo aikaisemmin kysellyt minulta millaisia oreja minulla on ensikaudeksi tarjota jalostukseen ja nyt hän ilmeisestikin halusi nähdä ne aivan omin silmin. Wilhelminalla kävi hyvä tuuri, sillä tänään meillä oli kaikilla ratsuilla viikon estetreenit. Koodi ihastutti Wilhelminan heti, reipas ja korvat hörössä kulkeva hevonen oli kuulemma juuri sitä mitä hän halusi äksylle estetammalleen käyttää. Ja meiltähän löytyy, tuumasin minä ja laitoin ilmavan okserin vielä hieman korkeammaksi. Marco hyppäsi tänään hevosilla minun pienen flunssani takia ja hän tulee Koodin kanssa aivan yhtä hyvin toimeen kuin minäkin. Koodi ei pettänyt odotuksiani tälläkään kertaa vaan venyi hienosti pitkän esteen yli ja avasi takajalkojaan meidän molempien mielestämme oikein hyvin. Marco sai jäädä jäähdyttelemään Koodia maneesiin ja minä lähdin Wilhelminan kanssa onnesta soikeana taukohuoneeseen, noin hienon esityksen jälkeen uskon Koodin lunastaneen itselleen monta astutusta!

Valmennus 05.11.2014 - vakivalmentajammme avulla laatuarvosteluun valmistautumista (omistajan kirjoittama)
Koodin hyvintunteva valmentajamme Hans Dieter tuli auttamaan minua valmistautumaan tuleviin esteratsujen laatuarvosteluihin joihin me Koodin kanssa suuntaamme. Osuus jossa hevoset esitellään ratsain ei ole varmasti Koodille erityisen vaikea mutta halusin valmentajani auttamaan minua jotta osaan esittää hevosen mahdollisimman edustavasti. Hans laittoi minut ensin ratsastamaan ihan selvää kouluratsastusta (hui hirveää!) erilaisilla kiemuroilla, joissa tehtävänäni oli saada Koodin liikkeet mahdollisimman energisiksi ja ilmaviksi. Sain laittaa vatsalihakset todellakin töihin yrittäessäni istua mahdollisimman eleettömästi estehevoseni (liian) isossa ravissa. Laukka on itselleni paljon helpompaa työstää ja siihen siirryttyämme Hanskin kehui ratsastustani paljon helpomman näköiseksi siinä askellajissa. Kun Hans vihdoin ja viimein oli tyytyväinen siihen miltä yhteispelimme näytti, pääsimme hyppäämään melko helppoa kahdeksikkoa jossa vain haluttiin tuoda hevonen mahdollisimman hyvin jotta sillä on kaikki edellytykset tehdä pyöreä, hyvä hyppy. Itsekehun uhallakin uskallan sanoa että hyvin meni, tämän me kyllä osaamme!

Estevalmennus 26.10.2014 - vakivalmentajammme estetreenit (omistajan kirjoittama)
Limeen saapui taas vakituisesti meillä käyvä valmentaja Hans Dieter, kokenut esteratsastaja joka on kilpaillut useissa GP-luokissa. Hän on aivan erityisen tykästynyt Koodiin ja muistaa aina kehua sen rehellisyyttä ja sydäntä millä se hyppää. Tänään hän oli valmistellut meille vaativan tehtävän joka sisälsi paljon askeleen pituuden säätelyä, tarkkuutta vaativia teitä ja nopeaa ratkaisukykyä nopeasti eteen tulevien tilanteiden kanssa. En ollut hevosen osaamisesta huolissani mutta ihan omasta kunnostani kyllä hieman. Hansin alkuverryttelyt ovat aina nopeat ja tehokkaat, jo kymmenen minuutin perusverryttelyn jälkeen olimme tekemessä alkuhyppyjä kavaleteilla jossa jo haettiin hallintalaitteita kuntoon. Koodi toimi hyvin ja kyllä minäkin muutaman kehun sain. Itse rataa aloitimme hyppäämään ensin pienissä pätkissä pienemmillä esteillä, että saatiin loput verryttelyhypyt tehtyä samalla kun oikeat työt jo alkoivat. Hans joutui muutamaan otteeseen korjaamaan minun istuntaani ja sen vaikutusta hevoseen esteiden välillä. Isompana ratana esteet menivät omasta mielestäni vähintäänkin loistavasti, ei yhtäkään estevirhettä. Ilonpilaaja-tosikko valmentajani (vitsi vitsi Hans...) kuitenkin antoi minulle kotiläksyksi tehtävän keskittyä enemmän olkapäitteni asentoon jotta suorituksesta tulee vielä varmempi. Super Koodi!

Estevalmennus 20.10.2014 - puomityöskentelyä (omistajan kirjoittama)
Koodilla ja minulla olisi tänään ohjelmassa hioa yhteistyötämme ravi- ja laukkapuomeilla jumpaten. Alkuverryttelyissä Koodi oli hieman normaalia rauhallisempi ja hitaamman tuntuinen mutta se tuntuikin loogiselta, eilen meillä oli ollut rankkaa kuntotreeniä intervalli-harjoitusten muodossa. Pian hevonen kuitenkin tuntui vetreytyvän ja palaavan normaaliksi itsekseen, olin kaiketi saanut maitohapot lihaksista liikkeelle ja lihakset lämpimäksi. Itse treeni oli melko lyhyt, en halunnut turhaan rasittaa hevosta kun tehtävät onnistuivat heti alkuunsa hyvin. Teimme tavallisia ravipuomeja eri väleillä joissa pääsin lyhentämään ja pidentämään askelpituutta ja sain Koodia askeltamaan enemmän ylöspäin. Laukkapuomit olin laittanut ympyrälle ja sain olla hieman kieli keskellä suuta saadakseni tiet aina pyöreiksi ja hevosen osumaan keskelle puomia. Tämä oli siis hyvä palautteleva ratsastus kuntopäivän jälkeen.

Estevalmennus 17.10.2014 - kotitallin estetreenit (omistajan kirjoittama)
Corderoitella oli tänään jumppapäivä, maneesissa oli valmis jumppasarja odottelemassa. Täällä Saksanmaalla on vielä niin mukavat kelit, että kävin alkukävelyt tekemessä pienellä metsälenkillä. Maneesin päästyäni aloitin verryttelyn tekemällä avotaivutuksia kaikissa askellajeissa. Koodilla oli ilmaa kintuissa ja se tuntui nopeasti elastiselta ja rennolta. Otin virlä vähän kontrolliharjoituksia tekemällä temmonvaihteluita ympyrällä laukassa. Kontrolli tuntui olevan oikein hyvä ja pääsimme jumppasarjalle aloittelemaan hyppäämistä. Aluksi teimme linjaa ihan pienillä esteillä, Koodi meni innokkaasti ja halusin sen saavan rytmistä kiinni ennen esteiden korotusta. Nopeasti hevonen tajusi mitä tehtävällä haetaan ja odotti esteiden välillä eikä rynnännyt hyppyyn. Oli helppo keskittyä oman tasapainopisteen löytämiseen kun hevonen osaa työnsä niin hyvin itsekin.

Estevalmennus 15.10.2014 - valmentajana VRL-10954
Siirtelin kentällä olleita esteitä hieman paremmille paikoille ratsukon verytellessä sillä aikaa. Vuorossa oli ison hannoverori Koodin estevalmennus, ja aiheena olisi tänään sarjaesteet. Alkuveryttelyn aikana ratsukko tuli laukassa muutamia kavaletteja ja maapuomeja, joita olin sijoitellut pääty-ympyrälle. Ori vaikutti tänään todella energiseltä ja spurttaili silloin tällöin. Neuvoin ratsastajaa rentoutumaan ja tekemään paljon puolipidätteitä. Nyt he molemmat vaikuttivat nimittäin hieman kireiltä ja jännittyneiltä. Valmennus aloitettiin suhteutetulla linjalla, jossa oli kolme estettä. Ensimmäiseen väliin tulisi neljä laukka-askelta ja toiseen viisi. Koodi tuli sarjalle oikein vauhdilla ja harppoi pitkillä askeleilla itsensä toiselle esteelle. Ensimmäiseen väliin tulisi siis liian vähän askelia, samoin kävi myös toiselle välille. Neuvoin ratsastajaa ottamaan esteiden väleissä ihan kunnolla kiinni ja laskemaan vaikka ääneen askeleet, jotta hän pääsisi myös itse rytmiin kiinni. Nyt ensimmäinen väli sujui paremmin, ja viimeiselle esteelle lähti hyppy vähän liian kaukaa. Muutamien toistojen jälkeen tehtävä alkoi sujua ja pääsimme siirtymään vaikeampaan harjoitukseen. Nyt olisi myös kolmen esteen sarja, mutta ensimmäiseen väliin tulisi vain kaksi laukka-askelta ja jälkimmäiseen kolme. Ratsukon lähestyminen esteelle tuli hieman huonosti, ja hyppy lähti liian myöhään. Se pilasi koko suorituksen, ja hyppypaikat olivat ihan hakusessa. Seuraavalla kerralla ratsastaja oli varautunut ja sai hypyn lähtemään oikealta paikalta. Koodin askeleet tuntuivat sopivan paremmin pienille väleillä, joten valmennusta päästiin jatkamaan nopeasti seuraavaan harjoitukseen. Taas sarjassa oli kolme estettä, joiden väleissä oli tällä kertaa vain yksi laukka-askel. Se oli haastava, mutta ratsukko suoritti sen sujuvasti. Heidän yhteistyönsä oli parantunut koko valmennuksen ajan, ja nyt he vaikuttivat siltä, kuin selviäisivät kaikesta yhdessä. Tähän tehtävään oli aika lopettaa ja annoin ratsukolle luvan loppuveryttelyyn.

05.04.2012 - Corderoiten ensimmäinen varsa syntyi!
Tänään meille syntyi iki-ihana tammavarsa Caribbean Charisma Lime, kaunis rautias tammavarsa meidän omasta oriistamme Corderoitesta ja tammastamme Deianeirasta. Selvästikin tamma on hyväntuulinen ja pirteä kuten isänsäkin!

21.02.2014 - 50 estesijoitusta täynnä

Kilpailukokemus

Alle merkitty vain sijoitukset. ERJ-sijoituksia 68kpl, joista 0 voittoa.

Kilpailupvm. Kutsu Jaos, Taso Sijoitus
22.03.2012 kutsu ERJ 160cm 2/100
04.04.2012 kutsu ERJ 160cm 6/50
04.04.2012 kutsu ERJ 160cm 6/50
22.04.2012 Satulinna ERJ 160cm 2/40
16.04.2012 R Glub Gringsted ERJ 160cm 5/40
17.04.2012 R Glub Gringsted ERJ 160cm 6/40
20.04.2012 R Glub Gringsted ERJ 160cm 5/40
21.04.2012 R Glub Gringsted ERJ 160cm 2/40
01.06.2012 DST ERJ 160cm 3/30
02.06.2012 DST ERJ 160cm 2/30
03.06.2012 DST ERJ 160cm 4/30
12.05.2012 KK Stewart ERJ 160cm 4/30
06.09.2012 Castor R Center ERJ 150cm 1/50
13.01.2013 KK Stewart ERJ 160cm 5/40
15.01.2013 KK Stewart ERJ 160cm 1/40
16.01.2013 KK Stewart ERJ 160cm 4/40
03.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 7/50
04.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 6/50
06.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 4/50
06.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 3/50
08.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 4/50
09.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 1/50
11.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 4/50
14.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 1/50
16.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 1/50
24.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 1/50
29.03.2013 London Trakehners ERJ 160cm 2/50
15.12.2013 Lime ERJ 160cm 4/30
24.04.2013 Gestüt Silbereiche ERJ 160cm 1/40
25.04.2013 Gestüt Silbereiche ERJ 160cm 2/40
12.02.2014 Aeon ERJ 160cm 2/30
13.02.2014 Aeon ERJ 160cm 3/30
15.02.2014 Aeon ERJ 160cm 4/30
16.02.2014 Aeon ERJ 160cm 1/30
18.02.2014 Aeon ERJ 160cm 3/30
19.02.2014 S.S. Sport Horses ERJ 160cm 7/50
19.02.2014 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 5/50
21.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 7/50
21.02.2014 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 3/50
23.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 4/50
26.02.2014 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 4/50
28.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 6/50
28.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 2/50
28.02.2014 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 3/50
18.02.2014 Bellgrove ERJ 160cm 2/50
19.02.2014 Bellgrove ERJ 160cm 3/50
19.02.2014 Pirunkorpi ERJ 160cm 4/50
19.02.2014 Lille Stutteri ERJ 160cm 2/50
20.02.2014 Lille Stutteri ERJ 160cm 5/50
21.02.2014 Lille Stutteri ERJ 160cm 6/50
23.02.2014 S.S. Sport Horses ERJ 160cm 2/50
24.02.2014 Lille Stutteri ERJ 160cm 4/50
26.02.2014 Lille Stutteri ERJ 160cm 7/50
14.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 8/80
18.02.2014 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 2/80
17.02.2014 Privas Park ERJ 160cm 4/50
18.02.2014 Privas Park ERJ 160cm 1/50
20.02.2014 Privas Park ERJ 160cm 5/50
21.02.2014 Privas Park ERJ 160cm 2/50
25.02.2014 Pirunkorpi ERJ 160cm 5/50
02.05.2014 Diethelm Stables ERJ 160cm 3/70
06.05.2014 Diethelm Stables ERJ 160cm 7/70
07.05.2014 Diethelm Stables ERJ 160cm 1/70
11.05.2014 LAC ERJ 160cm 2/40
20.05.2014 Navelina ERJ 160cm 3/30
15.05.2014 Navelina ERJ 160cm 2/30
15.05.2014 Odelie's Loves ERJ 160cm 3/40
23.05.2014 DST ERJ 160cm 5/30
24.05.2014 DST ERJ 160cm 1/30
© Lime 2013
virtuaalihevonen - a sim game horse