Cute Poison kel

Virallinen Nimi: Cute Poison kel
Lempinimi: Cinkki

Rotu: ratsuponi 82.82%
Sukupuoli: tamma
Syntynyt, ikä: 13.12.2010, 4v 13.03.2011
Säkäkorkeus: 142cm

Omistaja: K.J (VRL-00481)
Kotitalli: Krofnock Ranch
Kasvattaja: Vipeltäjä, Kelmin Ponitalli

Koulutustaso: re: 120cm ko: He B me: 100cm
Painotus: esteratsastus
Saavutukset: ei vielä saavutuksia


© P. Bernuchon 

luonnetta ja historiaa

Cinkki on pörröpäinen ruutitynnyri, pieni pippuripakkaus. Cinkki on kuitenkin perimmäiseltä luonteeltaan kiltti, neiti on perinyt isänsä mukavuuden. Karsinassa pörröpää on utelias, ratsastettavuuden kuumuudesta ei ole paljoakaan näkyvillä. Cinkin ainut huono tapa on karsinasta ulos käppäileminen, alkuun tamma vain on puoliksi ulkona mutta kohta jo sitten kokonaan. Satuloidessa neiti ei oikein ole pysyä karvoituksessaan, ja täytyyhän pienen neidin nyt hieman pullistella ja luimia satulavyötä kiristäessä. Koskaan ei ole Cinkki kuitenkaan vielä ketään oikeasti näykkäissyt, vaikka uhitteleekin huonoina päivinään.

Ratsastaessa Cinkki on tunnetusti se poni, joka on kaahottamassa Vipeltäjän karjuessa kentänlaidalta naama punaisena "Puolipidäte puolipidäte PUOLIPIDÄTE!!". Cinkki on niin kauan kiva ja rehellisesti työskentelevä poni, kun vauhti on ratsastajan hanskassa ja määränpää tiedossa. Kun selässäkäskijä kuitenkin menettää vauhdin ja unohtaa suunnan, on satulan alla paikallaan pomppiva poni ja seuraavassa hetkessä kaahottava poni. Kun muistaa ratsastaa yhtä paljon pohkeilla ponia eteen eikä jää suuhun kiinni, on Cinkki harvinaisen yhteistyöhaluinen kelmiläinen, joka ei edes säiky omaa varjoaan! Pukkejakin tulee vain äärikuumenemisessa, ja askeleiltaankin Cinkki on pehmeäaskelinen tapaus.

Esteillä Cinkki on odotettavasti menossa varsin mukavasti eteenpäin, mutta ihme kyllä tamma ei ole mikään ryöstäjätyyppi. Vaikka vauhtia löytyy, tuntuu selkään meno enemmänkin vain reippaalta kuin hallinnan menettämiseltä, toisin kuin usein koulussa. Cinkki etenee esteeltä esteelle varsin varmasti, ja neiti osaa myös hypätä itsekin, jos ratsastaja sattuu ponnistuspaikankatsomisen hieman mokaamaan. Erikoisesteet saattavat kuitenkin koitua ratsukon kuiluksi, sillä vaikka normaaliesteillä tamma saattaa pelastaa niin erikoisemmalle esteelle Cinkki ei lähde ilman ratsastajan tukea hyppäämään, vaikkei olekaan mikään arka tapaus.

Kisapaikoilla alkuveryttely kannattaa pitää tämän neidin kanssa lyhyenä, varsinkin sen kouluosuus. Cinkillä on tapana ottaa kisapaikan muista ratsukoista itselleen paineita potenssiin kymmenen, minkä vuoksi kotikoulun rentoa verkkamuotoa ei saa hakemallakaan kisaverkassa esille. Muiden laukatessa vierestä on verkkaesteidenkin hyppääminen yhtä jänisloikkaa, mutta onneksi radalla häiritsevät ratsukot häipyvät ja Cinkkikin usein rauhoittuu huomattavasti. Kunniakierrokset ovat tamman mielestä lupa kiitää laukkahevosen lailla, ratsastajan suureksi iloksi.

© Vipeltäjä© P. Bernuchon

sukuselvitys

i. Mouse Element on komea Kelmin ponitallille Cannabialta tullut ratsuponiori, jolta löytyy poniverta 87.5%. Tämä kimo 144cm korkea poniori on hoitaessa mukava ja rauhallinen, mutta ratsastaessa löytyy vauhtia ja energiaa. Mosseksi kutsuttu ori kilpailee aina 130cm tasolla menestyksekkäästi. Cinkki on vasta orin jälkeläinen. ii. Play for Windchime on Gestüt Elalien kasvattama sirorakenteinen ratsuponiori, jolta löytyy poniverta 75%. Play for Windchime on säkäkorkeudeltaan 146cm, ja hyvin sporttisen ulkomuotonsa vuoksi ori pärjäsi 120cm luokissa leikiten. Valitettavasti ori oli kuitenkin perinyt täysiveri isänisältään turhankin säpsäkän luonteen, mikä haittasi ratsastajien löytämistä. iii. Shameless Splendor on hieman tuntemattomammaksi jäänyt new forest ruuna. Splendor ehti käydä vain yksissä näyttelyissä ennen ruunaamistaan, mutta sitä ennen ori myös astui kolme tammaa. Vain yksi varsa kuitenkin syntyi. Splendor on varsin normaali new forest, hyppykapasiteettia ei turhan paljon ja luonne vähän itsepäinen. Säkäkorkeutta tältä ruunalta löytyy 141cm. iie. Envy Burn on hyvin sähäkkä ja pitkäjalkainen kummajainen, joka kuitenkin hyppää vaikka auton yli jos sitä tammalta pyydetään. Rodultaan Envy on ratsuponi 50%, mutta ulkonäöltään neiti muistuttaa aivan täysiveristä ponin päällä. Monta varsaa tamma ei saanut hieman turhankin hoikan ulkomuotonsa vuoksi, mutta onneksi tämä ei periytynyt varsoille.

ie. Bright Princess on tummanrautias new forest tamma, joka asustelee nykyään ratsastuskoululla opetuskäytössä. Nuoruudessaan hieman tukevarakenteinen tamma kilpaili nuorten ratsastajien kanssa esteillä, mukavasti sijoittuen. 140cm korkea tamma päätyi kuitenkin kiltin ja rauhallisen luonteensa vuoksi ratsastuskoululle ratsastajansa kasvaessa hevoskokoiseksi. iei. Neon Seashell on hyvä rakenteinen new forest ruuna, mutta Neon Seashell ehti olla jalostusorina hienot 12-vuotta elämästään. Varsoja syntyikin tälle 139cm korkealle ruunikolle 51 kappaletta, minkä jälkeen ori päätettiin ruunata luonteen rauhoittamiseksi ja kilpauran parantamiseksi. Nykyään ruuna kilpaileekin hienosti 110cm radoilla. iee. Ambrosia Apple on vaaleanpunarautias pikkutamma, rodultaan new forest. Ambrosia Apple on nimensä mukainen, tamma muistuttaa hieman omenaa pyöreine vatsoineen ja pikkujalkoineen. Luonteeltaan Apple on namihirmu, hieman laiska mutta kiltti tamma joka toimii perheen pienimpien ratsuna.

e. Pretty Poison on söpöksi ja pörröiseksi kuvattu ratsuponi Englannista, nykyään kotipaikkana tälle mustanruunikolle tammalle toimii Kelmin ponitalli. 139cm korkea Pretty Poison (78.13%) on rehellinen ja hauska estetamma, jolta löytyy kuitenkin myös ponimaisuutta. Pinkiksi kutsuttu tamma kilpailee metrin molemmin puolilla, aina 120cm tasolle saakka. ei. Vern's Boogie-woogie on punaruunikko new forestponi, jolta löytyy säkäkorkeutta 139cm verran. Vern's Boogie-woogie on estesuvusta linjautuva esteori, jolta on jäänyt jo liki 40 jälkeläistä. Ori periyttää jämäkkää rakennetta, hyvää hyppykykyä sekä kilttiä luonnetta. eii. Vern's Scoopy Doo on nyt jo koullut new forest poni, joka oli nuoruudessaan oikea kisakonkari sekä hyvä siitosori. Vern's Scoopy Doo oli luonteeltaan hieman hidas, mutta kiltti ja esteillä varsin hereillä oleva. Väriltään ori oli tummanruunikko, säkäkorkeutta löytyi 140cm. eie. Vern's Laviabel on 135cm korkea punarautias new forest, hyvin pieni ja hieman pelokas. Vern's Laviabel on ehdottomasti esteponi, sillä koululuokissa tamman hienot askeleet eivät päässeet näkymään jännityksen alta. Hieman kuuma tamma loistaa niin estekentillä kuin varsoillaan.

ee. Sweet Poison on musta ratsuponitamma, jolta löytyy 56.25% poniverta. Säkäkorkeutta tammalta löytyy vain 137cm, mutta Sweet Poison hyppää kevyesti pienten ja päättäväisten ratsastajien kanssa metrin luokkia. Voittanut useita aluemestaruuksia, nyt siitoskäytössä iän myötä. eei. Voccatio on musta ratsuponiori, jolta löytyy poniverta 37.5%. Säkäkorkeutta orilla on 145cm, rakenteeltaan Voccatio on siro mutta samalla jäntevä. Luonteeltaan sähäkkä kilpaponi, loistaa niin esteillä kuin koulussa. Jälkeläisiä jättänyt vasta seitsemän varsaa, joista kaksi kantakirjattu I-palkinnolla. eee. Dear Murderer on pieni, vain 134cm korkea, tummanruunikko ratsuponitamma 75%. Muistuttaa hyvin paljon dartmoor isäänsä, tosin hieman korkeampi ja sirompi. Luonteeltaan hieman pirullinen, mutta hyvä hyppääjä ja hyvä siitostamma. Loukkasi jalkansa liikenneonnettomuudessa, nykyään pelkästään siitoskäytössä.

© Vipeltäjä

i. Mouse Element
rp 87.5%
ii. Play for Windchime
rp 75%
iii. Shameless Splendor
nf
iie. Envy Burn
rp 50% (xx + nf)
ie. Bright Princess
nf
iei. Neon Seashell
nf
iee. Ambrosia Apple
nf
e. Pretty Poison
rp 78.13%

ei. Vern's Boogie-woogie
nf
eii. Vern's Scoopy Doo
eie. Vern's Laviabel
ee. Sweet Poison
rp 56.25%
eei. Voccatio
rp 37.5% xx + RP 75%
eee. Dear Murderer
rp 75% dart + WPB 50%

jälkeläisinfo

Cinkki on tarjolla jalostukseen koko ajan, niin ulkopuolisille kuin omillekin oreillemme. Sitä käytetään kuitenkin melko harvoin kisakauden ajalla. Jos olet kiinnostunut käyttämään ponia omille poneillesi, lähetä viestiä osoitteeseen krofnock@ruuturaitaPOISTA.net asiallisesti otsikoituna.

Syntynyt Sukupuoli Varsan nimi Tamma
00.00.2008 ori Nimi Nimi

valmennukset ja kuulumiset

Krofnockiin hakeminen 14.03.2011
Kuullessani  Vipeltäjältä hänen lopettavan kaikki virtuaalihevoset, pukeuduin samantien parhaimpaan mustaan surupukuuni ja ajoin paikalle kukkakimpun ja mustien aurinkolasien kanssa. Tervehdin Vipeltäjää tippalinssissä esittäen syvimmät osanottoni. Hänen kertoessaan päätöksensä olleen omasta mielestä hyvä ja tarpeellinen jäin hieman o.O-ilmeellä tuijottamaan, mutta silkasta kohteliaisuudesta en viitsinyt sanoa mitään, hän oli varmaankin melkoisessa shokkitilassa edelleen. Kun sitten kuulin hieman myöhemmin että Kelmistä myydään iso osa poneja soitin Krofnockin vakituiselle hevosauto-kuskille ja käskin napata mukaan isoimman auton ja ajaa Kelmilään sata lasissa. Vipeltäjän raahasin tämän toimistoon näyttämään minulle poniensa sukutauluja ja tuloksia, ja valitsin kokonaista neljä ponia mukaani. Pidin sen verran kiirettä hamstratessani Kelmin kasvatteja etten kerennyt sen lähemmin tutustua itse ponien persoonallisuuksiin joten melkoisen hauskoja yllätyksiä on tullut. Mutta iloisesti virnistäen voin sanoa että mitäpä tuosta, meillä on tallityöntekijät ihan syystä :)

kisakalenteri

Sijoituksia 31kpl. Alempana vain sijotukset.
Kilpailupvm. Paikka Jaos, Taso Sijoitus
04.04.2011 kutsu ERJ 100cm 2/40
19.07.2011 kutsu ERJ 110cm 3/50
22.11.2011 kutsu ERJ 120cm 5/60
21.03.2012 kutsu ERJ 120cm 8/100
11.08.2013 Krofnock Ranch ERJ 120cm 4/23
12.08.2013 Krofnock Ranch ERJ 120cm 4/23
18.04.2013 Zur端ck ERJ 120cm 2/50
02.02.2014 Silence Ponies ERJ 120cm 6/40
17.02.2014 Trushes ERJ 120cm 4/50
16.02.2014 Vannaha ERJ 120cm 4/30
15.05.2014 LAC ERJ 120cm 6/40
09.06.2014 Bellgrove ERJ 120cm 2/30
10.06.2014 Bellgrove ERJ 120cm 4/30
21.06.2014 Ventos ERJ 120cm 1/40
24.06.2014 Ventos ERJ 120cm 3/40
06.10.2014 Zurück ERJ 110cm 4/30
17.10.2014 Yemene ERJ 120cm 5/39
19.10.2014 Yemene ERJ 120cm 4/39
02.11.2014 Breezy Meadows ERJ 120cm 5/50
03.11.2014 Breezy Meadows ERJ 120cm 5/50
17.11.2014 Breezy Meadows ERJ 120cm 6/50
08.11.2014 Deathrow Stables ERJ 110cm 1/30
11.11.2014 Deathrow Stables ERJ 110cm 5/30
13.11.2014 Deathrow Stables ERJ 110cm 4/30
14.11.2014 Deathrow Stables ERJ 110cm 4/30
17.12.2014 Mörkövaara ERJ 110cm 5/40
20.12.2014 Mörkövaara ERJ 110cm 5/40
11.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 4/50
20.01.2015 Yemene ERJ 120cm 3/40
22.11.2014 Crash ERJ 130cm 3/30
26.01.2015 Dainty ERJ 120cm 4/30