Brunhilde kel


Nimi Brunhilde kel Rotu ja skp ratsuponi 71.88% tamma
Syntymäaika 17.07.2010, 3v. 17.10.2010 Säkäkorkeus 138 cm
Painotuslaji estepainotus Rekisterissä VH11-029-0008
Koulutustaso re: 130cm ko: He B me: 100cm Omistaja Krofnock Ranch / K.J (VRL-00481)
Saavutukset ei vielä saavutuksia Kasvattaja Kelmin Ponitalli

© tallin omaisuutta

luonnetta ja historiaa

Hilde on jästipäinen herkkis, vaikkakaan tamma ei kyllä aivan yllä emänsä tasolle itsepäisyydessä. Rennolta isältään Hilde on perinyt laiskottelun taidon, varsinkin tarhassa ja tallissa tamma ei muuta tee kuin syö. Tämä pikkuneiti nimittäin todella rakastaa syömistä, minkä saa kokea esimerkiksi heinäpaalien ohi kävellessä. On taattua, että Hilde yrittää rynnätä heinien kimppuun, ellei taluttaja ole valmiina. Hoitaessa Hilde on kaikista kilteimmillään syödessään, tällöin niin kauan kun hoitaja ei mene hänen ja ruoan väliin niin rauha on pystyssä. Jos ruokaa ei ole, neiti purkaa tylsityneisyyttään hoitajaan, tönäisemällä tuosta ja vetämällä tästä.

Ratsastaessa Hilde on kummallinen yhdistelmä itsepäisyyttä ja herkkyyttä. Tamma on erittäin herkkä niin pohkeille kuin pidätteille, ja hermostuu heti turhan lujista avuista. Toisaalta neiti ei kuitenkaan tee mitään mitä ratsastaja pyytää ilmaiseksi, ja vaikka ratsastaja pyytäisikin niin tamma saattaa kokeilla, että hei pitääkö tässä nyt tehdä näin. Selässä täytyy siis osaa akrobatisoida rauhallisten ja kuitenkin päättäväisten apujen kanssa, että saa neidin tekemään mitä haluaa, ilman että Hilde saa hepulia esimerkiksi ponipohkeista. Äkkinäiset tilanteet saattavat myös pelästyttää tamman pinkaisemaan karkuun.

Hilden askeleet ovat ponimaisen pyöreät ja hieman pompottavat, mutta matkaavoittavat ja muokattavat. Esteillä varsinkin muokattavuus tulee esille, sillä tamman saa venymään ja paukkumaan niin pieniin kuin suuriin väleihin helposti. Esteillä Hilde on muuten varsin kiva hypättävä, eteenpäinpyrkimystä löytyy, mutta pidätteetkin toimivat hyvin. Ainoastaan pitää olla tarkkana ennen hyppyä, ettei unohda pohkeita kokonaan. Pohkeiden unohtuessa saattaa esteelle tulla äkkistoppi. Neiti on hyvin tarkka jaloistaan, minkä ansiosta pudotuksia ei tule turhan takia.

Matkustaessa Hilde on erittäin helppo tapaus, niin kauan kun tamman turvan edessä on heinäpaali tai muuta syötävää. Ruoan loppuessa neiti saattaa hieman hermoilla niin matkustamistakin kuin uutta kisapaikkaa, mutta onneksi pienessä määrin. Kisapaikalla Hildestä löytyy usein ylimääräisiä paukkuja, jotka kannattaa yrittää kuluttaa verkassa pois, sillä radalle jos lähtee jo paikallaan pomppivalla ponilla niin radasta saatta tulla hyvinkin mielenkiintoinen. Uudet erikoisesteet saattavat tuottaa vaikeuksia, jos ratsastaja ei itse ole ylitse menemisestä täysin varma.

c Vipeltäjä

sukuselvitys


i. Högers Guthrum
rp, 68.75%
ii. Högers Väring (evm, rp 75 %) iii Reens Jesse (evm, russ)
iie. Marsheill Joy (evm, rp 50% ox + nf)
ie. Roslagen (evm, rp 62.5%) iei. Monruld Roseal (evm, rp 50% x + russ). 
iee. Hiljer's Solros (evm, rp 75% WPB 50% + russ)
e.  Ponnyås Agnes (rp, 75%) ei. Gunnbjork (evm, conn) eii. Björk V (evm, conn)
eie. Lligård's Awenia (evm, conn)
ee. Ponnyås Brigid (evm, WPB 50%) eei.Ponnyås Celt (evm, wA)
eee. Beltaine (evm, ox)

i. Högers Guthrum on ruunikko ratsuponiori, jolta löytyy poniverta 68.75% verran. Tämä hieman suvusta löytyviä russeja muistuttava ori on kuitenkin säkäkorkeudeltaan 139cm, ja hyppykyky on hieman toista luokkaa kuin sukulaisillaan. Orin huikeaan 56 sijoitusta keränneen kisauran saavutuksia on mm. 130cm PoniGP:n voitto. Hyppykykyä ei arvaisi nähdessään ensimmäisen kerran tämän rennon, jopa hitaalla käyvän jätkän.ii. Högers Väring on rodultaan ratsuponi, veriprosentteja löytyy 75%. Tämä Ruotsissa syntynyt ja koko elämänsä asunut ori on väriltään tummanruunikko, ja muistuttaa hyvin paljon isäänsä gotlannin russia. Säkäkorkeudeltaan Värre on kuitenkin 137cm, mutta näyttelyistä on usein tullut palautetta, että näyttää suurikokoiselta russilta. Luonnekin on vähän sinnepäin, itsepäisyyttä ja ponimaisuutta löytyy. Hyppykyky onkin sitten periytynyt onneksi emän puolelta, Värre on hypännyt tähän mennessä ratana metrin luokkia. Jälkeläisiä orilla on kymmenisen nyt, mutta edelleen Värreä käytetään aktiivisesti jalostuskäyttöön, vaikkakin useimmat varsat menevät enemmänkin harraste- kuin kisakäyttöön. iii. Reens Jesse on ruunikko gotlannin russ ori. Säkäkorkeudeltaan Jesse on 124cm. Alunperin Jessestä suunniteltiin raviponia, mutta orin ravi ei ollut tarpeeksi voimakas siihen ja mieluummin poni valitsi laukan. Tämän takia Jesse sitten myytiin russisiittolaan, missä orilla aloitettiin ratsun hommat. Jessestä kuoriutuikin sitten mukiinmenevä ratsu ja valjakkoponi, joka sitten aina välillä saa varsoja. Väring on orin ensimmäinen ratsuponivarsa kuitenkin, muuten varsoja on tullut kaksikymmentäkolme. iie. Marsheill Joy on ratsuponitamma, poniveriprosentiltaan 50%. Joy on musta tamma, säkäkorkeudeltaan 139cm. Ulkomuodoltaan neiti muistuttaa pientä siroa puoliveristä, arabiverta ei tässä ponissa muusta huomaa kuin herkästä luonteeta. Joy on kisannut noin metrin luokissa, mutta lähinnä tamma on siitostammana. Jälkeläisiä tamma on saanut nyt kymmenen, joista yksi on Väring eli Rommin isä.

ie. Roslagen on hyvin hyvin kaunis ratsuponitamma, poniveriprosenteiltaan 62.5%. Väriltään Rosana tunnettu tamma on punaruunikko, ja jokaisesta jalasta löytyy valkoiset puolisukat ja päästä suuri valkoinen pallomerkki. Säkäkorkeudeltaan Rosa on 140cm, neiti muistuttaa ulkonäöltään hieman raskaampaa ratsuponia. Ponnua kuitenkin löytyy esteille aina 115cm asti, irtohypytyksessä tamma on ylittänyt paljon korkeampiakin. Tätä nykyä jo varsin iäkäs Rosa viettää eläkepäiviään, varsoja syntyi kaksi kappaletta. iei. Monruld Roseal on ratsuponiruuna, joka sai nuoruudessaan kolmivuotiaana ainoan varsansa, eli Roslagenin. Rommiksi myös kutsuttu Roseal on ok rakenteinen ratsuponi, ponivereltään 50%. Russiemältään Roseal on perinyt itsepäisen luonteen ja punaruunikon värityksensä, kun taas täysiveri-isältään korkean säkäkorkeutensa 145cm ja hoikan olemuksensa. Roseal on lähinnä käytössä ratsastuskoulunponina, mutta välillä hyvin hyppäävä ruuna on koulujen välisiin kilpailuihin päässyt. iee. Hiljer's Solros on ratsuponitamma 75% poniveriprosentiltaan. Säkäkorkeudeltaan tämä vaaleanrautias tamma on vain 130cm, johtuen varmaan isärussistaan. Hyvin kaunisrakenteinen Solros on kuitenkin, näyttelyistä on tullut vain I-palkintoja. Muualla kilpailuissa tamma ei olekaan sitten käynyt, täysipäiväisesti Solros on siitoskäytössä. Varsoja on syntynyt nyt kuusi kappaletta, ja lisää on tulossa. Solros jättää varsoihinsa kaunista rakennettaan ja lempeää luonnettaan, minkä takia tamman jälkeläiset ovat kovassa huudossa.

e. Ponnyås Agnes on Ruotsista Kelmin ponitallille saapunut omapäinen ratsuponitamma, joka keksii mitä ihmeellisimpiä metkuja niin ratsastaessa kuin hoitaessakin. Agnesilta löytyy veriprosentteja 75%, ja säkäkorkeutta tältä kimolta tammalta löytyy 137cm verran. Nykyään jo kisaeläkkeellä oleva tamma sijottui kisaurallaan huikeat 50 kertaa, kaksi sijoitusta on jopa 120cm radalta. Hilde on neidin neljäs varsa, toinen tammavarsa. ei. Gunnbjork on rautiaankimo connemaraori, jolta löytyy säkäkorkeutta 143cm. Ori on kisannut kansallisella tasolla poniesteitä sekä kenttää, mutta vahvuus on ehdottomasti rataesteillä. Hyppää yksittäisenä 130cm pintaan ja hieman yli, mutta ratana on tullut hyväksyttyjä ratoja vain kahdenkympin tasolta. Komea jykevä yksilö, joka omaa kiltin ja yritteliään luonteen. Käytetty säästeliäisesti jalostukseen kisauransa vuoksi, mutta siittänyt hienoja connemaroja. Agnes on orin ensimmäinen ratsuponivarsa.eii. Björk V on ruunikonkimo connemaraori, säkäkorkeutta tältä herralta löytyy 142cm verran. Björk vaikutti elämänsä aikana vahvasti Ruotsissa connemarakantaan, orilta jäi liki sata jälkeläistä. Näistä on jo nyt viisi I-kantakirjattua siitosoria. Björk oli korrektisti käyttäytyvä herrasmies, josta ei löytänyt pahaa sanaa. eie. Lligård's Awenia on rautias connemaratamma, valkoisella piirrolla. Säkäkorkeutta löytyy 140cm. Awenia on kiltti yksityisponi, joka sai kerran varsan. Awenia kilpailee omistajansa kanssa niin este- kuin koulukentillä, lähinnä helpoissa luokissa aluekilpailuissa. Awenia on hyvin herttainen ja kiltti tamma, paitsi niinä päivinä kun mikään ei tunnu sujuvan, silloin Awenian itsepäisyys punkee esiin.

ee. Ponnyås Brigid on monen polven Ponnyåslainen, isän puolella on monia tunnettuja ponilaisia. Brigid on voimakastahtoinen welsh part bred, welshprosentteina 50%, ja omaa hyvin siron ulkomuodon. Säkäkorkeutta löytyy vain 131cm, ja valitettavasti neiti on perinyt arabiemältään hieman hissityylisen hyppytyylin. Pikkuponien luokista on kuitenkin tullut pienten lasten kanssa sijoituksiakin, vaikka Brigid viekin heitä yleensä 6-0. Väriltään neiti on rautias, ja Agnes on nuoren Brigidin ensimmäinen varsa. eei. Ponnyås Celt on 120cm korkea welsh mountain -ori, ja hyvin itsepäinen pikkuherra. Celt on Ponnyåsin yksi viimeisistä mounttioreista, mutta sitäkin hienompi. Celt on erittäin hyvärakenteinen ja hienoliikkeinen ori, joka periyttää juuri näitä ominaisuuksia. Ja itsepäisyyttä. eee. Beltaine ox asui hetken Ponnyåsissa siitostammana toipuessaan lievästä jalan rasitusvammasta, mutta kahden varsan jälkeen tamma palasi ensimmäiselle omistajalleen tämän tyttären opetusponiksi. Beltainelta löytyy säkäkorkeutta 148cm verran ja väri on kärpäskimo. Luonteeltaan Beltaine on hieman kuuma mutta kiltti tamma, joka nauttii varsinkin hyppäämisestä.

c Vipeltäjä

jälkeläisinfo

Brunhilde on tarjolla jalostukseen koko ajan, niin ulkopuolisille kuin omillekin poneillemme. Sitä käytetään kuitenkin melko harvoin kisakauden ajalla. Jos olet kiinnostunut käyttämään Brunhildea omille poneillesi, lähetä viestiä osoitteeseen krofnock@ruuturaitaPOISTA.net asiallisesti otsikoituna.

Syntynyt Sukupuoli Varsan nimi Tamma
00.00.2009 tamma Nimi Nimi

päiväkirja

Talliin saapuminen 13.06.2011.
Ostin Hilden ystävältäni femmiltä tämän pienentäessä ponikantaansa rajusti. Pitkänlinjan Kelmiläisten  keräilijänä tottakai ihastuin tammaan suin päin, vaikka koeratsastuksessa neiti venkoilikin jonkin verran. Onneksi olen sitä mieltä että sellaisia niiden ponien kuuluu ollakkin, ja tulevaisuudessa voin aina heittää tallityttö Emman selkään ! :)

kilpailukalenteri

Alempana vain sijotukset, esteistä 70kpl, voittoja 0kpl
Kilpailupvm. Paikka Jaos, Taso Sijoitus
18.12.2010 kutsu ERJ 110cm 6/60
20.07.2011 kutsu ERJ 110cm 2/50
23.07.2011 kutsu ERJ 110cm 5/50
06.08.2011 kutsu ERJ 80cm 5/30
27.09.2011 kutsu ERJ 110cm 5/60
07.02.2012 kutsu ERJ 120cm 2/75
08.02.2012 kutsu ERJ 120cm 3/78
22.03.2012 kutsu ERJ 120cm 1/100
01.05.2012 kutsu ERJ 120cm 5/30
26.05.2012 Ilkimys ERJ 110cm 1/40
26.05.2012 Ilkimys ERJ 110cm 2/40
31.07.2012 DST ERJ Cup 110cm 3/153
28.08.2012 Taavilan Suomenh. ERJ 110cm 4/50
31.08.2012 Taavilan Suomenh. ERJ 110cm 5/50
18.04.2013 Zur端ck ERJ 110cm 7/50
18.04.2013 Zur端ck ERJ 110cm 1/50
24.04.2013 Gest端t Silbereiche ERJ 120cm 2/40
25.04.2013 Gestüt Silbereiche ERJ 120cm 2/40
01.02.2014 Silence Ponies ERJ 120cm 4/40
19.02.2014 Trushes ERJ 120cm 2/50
20.02.2014 Trushes ERJ 120cm 3/50
26.02.2014 Blackwoods ERJ 120cm 1/30
28.02.2014 Blackwoods ERJ 120cm 4/30
02.05.2014 Diethelm Stables ERJ 120cm 1/50
04.05.2014 Diethelm Stables ERJ 110cm 6/50
07.05.2014 Diethelm Stables ERJ 110cm 3/50
11.05.2014 LAC ERJ 120cm 1/40
13.05.2014 LAC ERJ 120cm 5/40
14.05.2014 LAC ERJ 120cm 5/40
29.06.2014 Kauniston tila ERJ 120cm 4/40
02.07.2014 Kauniston tila ERJ 120cm 1/40
05.07.2014 Kauniston tila ERJ 120cm 3/40
10.07.2014 Kauniston tila ERJ 120cm 6/40
16.10.2014 Dainty ERJ 120cm 1/30
19.10.2014 Dainty ERJ 120cm 3/30
19.10.2014 Yemene ERJ 120cm 2/39
19.11.2014 Breezy Meadows ERJ 120cm 1/50
21.10.2014 Juksula ERJ 120cm 3/60
10.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 3/50
10.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 7/50
12.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 7/50
14.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 7/50
15.01.2015 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 110cm 6/50
17.01.2015 Yemene ERJ 120cm 4/40
19.10.2014 Crash ERJ 120cm 3/30
21.11.2014 Crash ERJ 120cm 5/30

Vanhan omistajan kisaamat sijoitukset 23kpl
15.09.2010 ERJ kutsu 120cm, 3/40
16.09.2010 ERJ kutsu 120cm, 2/40
12.09.2010 ERJ kutsu 100cm, 2/100
19.09.2010 ERJ kutsu 120cm, 1/80
19.09.2010 ERJ kutsu 100cm, 5/100
21.09.2010 ERJ kutsu 100cm, 4/60
02.10.2010 ERJ kutsu 120cm, 3/40
06.10.2010 ERJ kutsu 100cm, 3/50
09.10.2010 ERJ kutsu 100cm, 2/50
10.10.2010 ERJ kutsu 100cm, 1/50
17.10.2010 ERJ kutsu 110cm, 5/40
09.11.2010 ERJ kutsu 110cm, 1/50
16.11.2010 ERJ kutsu 90cm, 2/50
26.11.2010 ERJ kutsu 80cm, 4/40
19.12.2010 ERJ kutsu 90cm, 7/50
22.12.2010 ERJ kutsu 100cm, 3/70
22.12.2010 ERJ kutsu 80cm, 5/31
23.12.2010 ERJ kutsu 80cm, 2/43
24.12.2010 ERJ kutsu 80cm, 4/43
26.12.2010 ERJ kutsu 110cm, 1/70
19.12.2010 ERJ kutsu 100cm, 3/50
26.01.2011 ERJkutsu 100cm, 7/50
27.01.2011 ERJ kutsu 100cm, 4/50